Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

ladydanger31

ladydanger31

op December 1, 2022

Discussie titel: Verkoop gezamelijke ruimte door bewoner


Paul zei:

nee dat kan en mag niet, zoek splitsingsakte op en de tekening die daar bij hoort, daar staat prcs op wat haar appartementsrecht is en dat mag ze verkopen, de ruimte moet terug in de oorspronkelijke staat en wel op haar kosten!

onderbouw dit dus eerst met de akte en tekening, ga in gesprek met haar en vertel haar wat de reglementen zijn.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHLEE:2012:BV0871

zelfde soort....Dank je wel voor de reactie en informatie Paul! Ook het voorbeeld van de andere zaak die je hebt bijgevoegd is erg nuttig. Ik heb de akte en tekening. Zal nog een gesprek met haar proberen aan te gaan met deze informaite. 

ladydanger31

ladydanger31

op November 30, 2022

Discussie titel: Verkoop gezamelijke ruimte door bewoner

We hebben in onze VVE 8 appartementen. Iedereen heeft een eigen berging met eigen deur. Naast de berging van een van de bewoners ligt een kleine (2x2m) gemeenschappelijke ruimte waar de waterleidingen voor ons gebouw zijn. Deze bewoner was de eerste bewoner van ons gebouw en heeft bij intrek 3 sloten op de kast gezet en deze bij haar berging getrokken. De leden van onze VVE willen deze ruimte graag gebruiken voor het opslaan voor de stofzuiger en schoonmaakmiddelen etc voor ons trappengat die nu noodgedwongen voor de branduitgang staan. Vele bewoners wisten niet eens van deze ruimte. Ik heb deze bewoner een email gestuurd hierover en ze zegt dat ze al 38 jaar de kastdeur gebruikt om haar berging in te gaan en wil deze ruimte ook niet afstaan. Ze heeft ernaast gewoon een deur zoals iedereen die heeft. Nu gaat deze bewoner verhuizen en heeft haar appartement te koop staan. In de tekeningen van haar huis staat ook de extra grote berging en ze is van plan deze mee te verkopen. Het lijkt mij niet dat deze ruimte ook haar eigendom is na haar lange gebruik?