Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

vve-degetijden@outlook.com

vve-degetijden@outlook.com

2 weken geleden

Discussie titel: Onroerend zaak belasting en gemeenschappelijke ruimte

Onze VvE ( CPO De Getijden in Nijmegen ) telt 17 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Nu wordt de VvE aangeslagen voor de OZB belasting voor de geeemnschappelijke ruimte ( tevens onze vergaderlocatie en ruimte om een loge te kunnen laten overnachten ) . We hebben daar tegen bezwaar gemaakt. sowieso van wege de hoogte van de taxatie  175.000 euro als van wege het feit dat deze gemeenschappelijke ruimtes bij ieders individuele WOZ waardes horen. Welke VvE heeft hier ervaring mee en wil die info delen ?

vve-degetijden@outlook.com

vve-degetijden@outlook.com

op October 10, 2021

Discussie titel: Beperkingen aan het gebruik van een appartement

Ook wij zijn een relatief kleine VvE ( De getijden Nijmegen), wij willen een soort eigenaars/bewonersplicht invoeren.  Zal waarschijnlijk via aanpassing notariele acte moeten. Ik wil graag eraveringen van anderen hiermee horen !

vve-degetijden@outlook.com

vve-degetijden@outlook.com

op November 21, 2019

Discussie titel: postcoderoos (regeling verlaagd tarief)

Beste VVE's

Onze VvE ( www.cpodegetijden.nl) heeft als een van de eerste VvE's een postcoderoos (regeling vewrlaagd tarief)  gerealiseerd als zelfstandige VvE op ons eigen dak. 

Daarbij zijn 240 zonnepanelen geplaatst, is er een verdeling over inleg en uitbetaling gemaakt, etc. Een en ander is gerealiseerd met hulp van Hier Opgewekt en onze energieleverancier ( Huismerk). De verwachting is dat de investering in ongeveer 8 jaar is terug verdiend. We hebben inmiddels een draaiboekbeschikbaar voor VvE's die hetzelfde willen realiseren.

Er is nog wel een probleempje met Liander. Voor de teruglevering hebben we een MLOEA meter laten installeren naast onze gewone meter (van 3 x80 A) Deze laatste meter ( nodig voor daadwerkelijk terugleveren ) kost ons 190 euro per maand aan netbeheerkosten ( anders had volstaan kunnen worden met 3x40 A). Dit lijkt in tegenspraak met de bewuste regeling, dus we zijn nog in gesporek met (a)liander. 

Nu zoeken we VvE's die ook een postcoderoos willen realiseren op eigen dak om een (online) platform op te zetten om elkaar te helpen bij het dit proces. Meldt je aan bij mij : Hans Steeman (hanzie54@gmail.com) 

vz VvE De Getijden (veldstraat 2-4 Nijmegen)