Dempen ongedaan maken Demp gebruiker

jh

jh

op December 23, 2021

Discussie titel: Overijverige VvE-beheerder verzoekt bedrijven om aanmaningen

Belachelijk hoe deze beheerder handelt. Ik ben het dus ook met Paul ONEENS. Als de beheerder zijn mond houdt kan het zijn dat de (onterechte) facturen verjaren. Maar door de bedrijven te benaderen kan het zijn dat de verjaring door dat benaderen is gestuit. Anders gezegd, als de beheerder niks had gedaan, had er wellicht helemaal geen inhoudelijke discussie over de factuur gevoerd te worden: verjaard is verjaard. 

Onbegrijpelijk dat Paul schrijft dat de beheerder 'feitelijk op het goede spoor' zit. Dat zit hij namelijk niet, de opening van de post van Hanna is namelijk dat er geschillen zijn met die onderhoudsbedrijven. De beheerder moet dan naar de VvE handelen en niet het tegenovergestelde doen door de bedrijven te gaan helpen en op eigen houtje te gaan onderhandelen.

Door zijn handelen zit de beheerder dus op het FOUTE spoor en berokkent hij de VvE juist schade. Ik zou als ik jou was juridisch advies inwinnen van een advocaat die vaker met VvE beheerders te maken heeft gehad.


gewoon Joost!
jh

jh

op December 14, 2021

Discussie titel: ALV rechtsgeldig?

Ben het met Jaap eens. De 'beraadslaging' ter vergadering vindt dus niet centraal plaats. Feitelijk is er dus niet één vergadering, maar zijn er twee vergaderingen. Dat lijkt me in strijd met het reglement waarin staat dat de vergadering op een bepaalde tijd en plaats moet worden gehouden. Ik vraag me ook af waarom de beheerder dit zo doet. Er is toch gewoon een noodwet die het mogelijk maakt om digitaal te vergaderen en om bijvoorbeeld vooraf stemrecht uit te oefenen? Merkwaardige gang van zaken dus als je het mij vraagt...


gewoon Joost!
jh

jh

op December 14, 2021

Discussie titel: Grootboek

Ja, de grootboekrekeningen incluus alle uitgaven en inkomensten maken onderdeel uit van de 'administratie' van de VvE. Je hebt er dus recht op om dat te zien. In deze video word dat verder uitgelegd https://www.youtube.com/watch?v=PiwMwgQZgwQ&t=4s met een paar bijzonderheden dat model 2006 geen recht op inzage kent en dat soms toch kopie moet worden gegeven maar kijk zelf eerst even of je hiermee verder kunt, Forma!


gewoon Joost!
jh

jh

op December 12, 2021

Discussie titel: Kalenderjaar/ boekjaar in splitsingsakte

Is de quote wel correct? Er staat ook een typo in namelijk ("vervolgesn") , dus wellicht is het niet uit te sluiten dat er een paar punten of komma's ook niet goed zijn meegekomen?


gewoon Joost!
jh

jh

op December 12, 2021

Discussie titel: Inzage Exact Online

Volgens mij mag dat wel dat er alleen via Exact inzage wordt gegeven. Daar kwam ik deze video over tegen https://www.youtube.com/watch?v=PiwMwgQZgwQ . Aan het begin van die video (voor de helft) wordt uitgelegd dat digitale inzage genoeg is om aan de inzageplicht te voldoen.


gewoon Joost!